m

Smoothie Bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vulputate tellus justo, at vehicula tortor facilisis sit amet. Aliquam a tortor ac mauris auctor.

m

Moštárna

Mošty lze vyzvednout osobně na adrese moštárny a nebo přes náš e-shop.

Moštování pro veřejnost

Nabízíme moštování Vašich jablek do Balení Bag in box.

2,50 Kč/kg

Čerstvý jablečný mošt 5l

Nabízíme na objednávku čerstvý jablečný mošt bez pasterizace.
Cena 150 Kč/ 5l barel

Moštujeme pro veřejnost

Chcete si u nás udělat mošt ze svých vlastních jablíček? Není problém! Neváhejte a přijďte! Ze svého vlastního ovoce je mošt přece nejchutnější! Mošty pro vás zabalíme do sáčků Bag in Box.

Ceník moštování 2020

Pro objednávky volejte: 704 441 442

Z technických důvodů – z důvodů nemoci jsme se rozhodli preventivně do 24.10. zrušit moštování.

Sáček Bag in Box 5l …………………… 85 Kč

Konečná celková cena za pasterizovaný mošt v sáčku BiB s kohoutkem zahrnuje mytí, drcení, lisování, pasterování, balení a likvidaci výlisků.

Minimální množství jablek 100 Kg.

K sáčkům doporučujeme dokoupit také kartonové krabice, které slouží ke správnému stáčení moštu a tím zamezení vniknutí vzduchu a zkažení šťávy. Je možné krabice použít opakovaně, není nutné koupit ke každému sáčku.

Krabice 5l ………… 20 Kč

 

V případě, že si přejete pouze vylisovat jablka, platí cena 4Kč/Kg

nad 200 Kg 3 Kč/Kg

Jak probíhá moštování?

Po telefonické domluvě přiveze zákazník ve smluvený čas své ovoce do moštárny. Zpravidla od 8:30 dopoledne a nebo den předem mezi 15:00 a 17:00 odpoledne. Většinou následující den bude ovoce vylisováno. Může být i dříve. Zákazníka poté telefonicky nebo formou sms upozorněníme, že si může hotový mošt vyzvednout.
Jste z daleka a chcete mošt na počkání? Potřebujete individuální domluvu? Obraťte se na nás, pokud bude v našich silách, rádi Vám vyhovíme. Mošty skladujte v suchu a temnu. Minimální trvanlivost je 6 měsíců.

Výroba moštů v naší moštárně probíhá na moderních nerezových strojích.
Celý proces se skládá z těchto fází:

1. Příjem

Ovoce je přijímáno od zákazníků v bedýnkách nebo pytlích. V případě potřeby je nevyhovující ovoce při sypání do myčky vytříděno a hnilé ovoce odebráno.

4. Lisování

Ze zásobníku lisu je drť vedena k lisu, který zajišťuje kontinuální provoz. Drť je lisována mezi válci a perforovaným pásem, ze kterého vytéká mošt do přečerpávací nádrže odkud je čerpán do nerezových zásobníků, kde postupně sedimentuje a může být odkalován.

2. Mytí

Mytí ovoce se uskutečňuje v nerezovém zásobníku, kde je umyto ve vodní lázni s protiproudým vířením, které zajišťuje intenzivnější mytí . Nevyhovující ovoce je vytříděno. Odtud je ovoce vedeno dopravníkem do drtiče, přičemž je cestou oplachováno vodou tryskami .

5. Pasterizace

Z nerezových nádrží je mošt čerpán do výkonného průtokového pasterizátoru. Výhodou je přesná regulace teploty pomocí digitálních regulátorů a servo-ventilů řídících průtok a teplotu pasterizace.
Teplota pasterizace je zpravidla nastavena na teplotu 80 °C, čímž je zaručena šetrná konzervace moštu se zachováním důležitých látek a vitamínů a likvidace patogenů.

3. Drcení

Drcení probíhá přes nerezový drtič s výměnnými síty, které určují hrubost nadrcení.. Z drtiče padá drť do zásobníku pásového lisu.

6. Balení (bag in box)

Z pasterizátoru je mošt přiváděn do plničky obalů Bag in Box. Poté je mošt přirozeně zchlazen v perforovaných bedýnkách a uložen do skladu. Po zchlazení je předán zákazníkovi, který si jej vyzvedne ve smluvený čas.