Klobucký scuk
Nakupujte online farmářské produkty a vyzvedněte si je v areálu moštárny každé úterý.
Nakupuje se na: www.scuk.cz/klobucky-scuk

Moštujeme pro veřejnost
Chcete si u nás udělat mošt ze svých vlastních jablíček? Není problém! Neváhejte a přijďte! Ze svého vlastního ovoce je mošt přece nejchutnější! Mošty pro vás zabalíme do sáčků Bag in Box.

Ceník moštování 2022
Ukončili jsme sezonu moštování pro veřejnost pro rok 2022.
Děkujeme za přízeň.
Pro objednávky volejte: 704 441 442 (Po – Pá 8:30 -17:00)
Volejte 8:30 – 17:00. Pokud nezvedáme telefon, ozveme se Vám během dne zpět.
Sáček Bag in Box 5l …………………… 90 Kč
Konečná celková cena za pasterizovaný mošt v sáčku BiB s kohoutkem zahrnuje mytí, drcení, lisování, pasterování, balení a likvidaci výlisků.
Minimální množství jablek 100 Kg.
K sáčkům doporučujeme dokoupit také kartonové krabice, které slouží ke správnému stáčení moštu a tím zamezení vniknutí vzduchu a zkažení šťávy. Je možné krabice použít opakovaně, není nutné koupit ke každému sáčku.
Krabice 5l ………… 20 Kč
V případě, že si přejete pouze vylisovat jablka, platí cena 4 Kč/Kg
(větší množství dohodou)
Jak probíhá moštování?
Vždy po telefonické domluvě přiveze zákazník ve smluvený čas svá jablka do moštárny. Lisujeme jen jablka.
KDY ovoce přivést? Zpravidla je to mezi 8:00 a 10:00 dopoledne a nebo den předem mezi 15:00 a 17:00 odpoledne.
Následně budou jablka vylisována. Pokud není dohodnuto jinak, na moštování se nečeká.
Až bude hotovo, zákazníka telefonicky nebo formou sms upozorněníme, že si může svůj mošt vyzvednout.
Pozor pokud vyzvedáváte horký mošt. Doporučujeme si přivést přepravky.
Jste z daleka a chcete mošt na počkání? Potřebujete individuální domluvu? Obraťte se na nás, pokud bude v našich silách, rádi Vám vyhovíme.
Mošty skladujte v suchu a temnu. Minimální trvanlivost je 6 měsíců.

Výroba moštů v naší moštárně probíhá na moderních nerezových strojích.
Celý proces se skládá z těchto fází:
1. Příjem
Ovoce je přijímáno od zákazníků v bedýnkách nebo pytlích. V případě potřeby je nevyhovující ovoce při sypání do myčky vytříděno a hnilé ovoce odebráno.
4. Lisování
Ze zásobníku lisu je drť vedena k lisu, který zajišťuje kontinuální provoz. Drť je lisována mezi válci a perforovaným pásem, ze kterého vytéká mošt do přečerpávací nádrže odkud je čerpán do nerezových zásobníků, kde postupně sedimentuje a může být odkalován.
2. Mytí
Mytí ovoce se uskutečňuje v nerezovém zásobníku, kde je umyto ve vodní lázni s protiproudým vířením, které zajišťuje intenzivnější mytí . Nevyhovující ovoce je vytříděno. Odtud je ovoce vedeno dopravníkem do drtiče, přičemž je cestou oplachováno vodou tryskami .
5. Pasterizace
Z nerezových nádrží je mošt čerpán do výkonného průtokového pasterizátoru. Výhodou je přesná regulace teploty pomocí digitálních regulátorů a servo-ventilů řídících průtok a teplotu pasterizace.
Teplota pasterizace je zpravidla nastavena na teplotu 80 °C, čímž je zaručena šetrná konzervace moštu se zachováním důležitých látek a vitamínů a likvidace patogenů.
3. Drcení
Drcení probíhá přes nerezový drtič s výměnnými síty, které určují hrubost nadrcení.. Z drtiče padá drť do zásobníku pásového lisu.
6. Balení (bag in box)
Z pasterizátoru je mošt přiváděn do plničky obalů Bag in Box. Poté je mošt přirozeně zchlazen v perforovaných bedýnkách a uložen do skladu. Po zchlazení je předán zákazníkovi, který si jej vyzvedne ve smluvený čas.