m

Smoothie Bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vulputate tellus justo, at vehicula tortor facilisis sit amet. Aliquam a tortor ac mauris auctor.

m
  • V košíku se nenacházejí žádné produkty

Moštárna

Mošty lze vyzvednout osobně na adrese moštárny a nebo přes náš e-shop.

Moštování pro veřejnost

Nabízíme moštování Vašich jablek do Balení Bag in box.

Moštujeme pro veřejnost

Chcete si u nás udělat mošt ze svých vlastních jablíček? Není problém! Neváhejte a přijďte! Ze svého vlastního ovoce je mošt přece nejchutnější! Mošty pro vás zabalíme do sáčků Bag in Box.

Ceník moštování 2021

Zahájili jsme sezónu moštování. Na moštování je potřeba se předem objednat.

Pro objednávky volejte: 704 441 442

Volejte 8:30 – 17:00.  Pokud nezvedáme telefon, ozveme se Vám zpět.

Sáček Bag in Box 5l …………………… 85 Kč

Konečná celková cena za pasterizovaný mošt v sáčku BiB s kohoutkem zahrnuje mytí, drcení, lisování, pasterování, balení a likvidaci výlisků.

Minimální množství jablek 100 Kg.

K sáčkům doporučujeme dokoupit také kartonové krabice, které slouží ke správnému stáčení moštu a tím zamezení vniknutí vzduchu a zkažení šťávy. Je možné krabice použít opakovaně, není nutné koupit ke každému sáčku.

Krabice 5l ………… 20 Kč

 

V případě, že si přejete pouze vylisovat jablka, platí cena 4Kč/Kg

nad 200 Kg 3 Kč/Kg

Jak probíhá moštování?

Vždy po telefonické domluvě přiveze zákazník ve smluvený čas svá jablka do moštárny. Lisujeme jen jablka. KDY ovoce přivést? Zpravidla je to mezi 8:30 a 11:00 dopoledne a nebo den předem mezi 15:00 a 17:00 odpoledne. Následně budou jablka vylisována. Pokud není dohodnuto jinak, na moštování se nečeká. Až bude hotovo, zákazníka telefonicky nebo formou sms upozorněníme, že si může svůj mošt vyzvednout.
Pozor pokud vyzvedáváte horký mošt. Doporučujeme si přivést přepravky. Jste z daleka a chcete mošt na počkání? Potřebujete individuální domluvu? Obraťte se na nás, pokud bude v našich silách, rádi Vám vyhovíme. Mošty skladujte v suchu a temnu. Minimální trvanlivost je 6 měsíců.

Výroba moštů v naší moštárně probíhá na moderních nerezových strojích.
Celý proces se skládá z těchto fází:

1. Příjem

Ovoce je přijímáno od zákazníků v bedýnkách nebo pytlích. V případě potřeby je nevyhovující ovoce při sypání do myčky vytříděno a hnilé ovoce odebráno.

4. Lisování

Ze zásobníku lisu je drť vedena k lisu, který zajišťuje kontinuální provoz. Drť je lisována mezi válci a perforovaným pásem, ze kterého vytéká mošt do přečerpávací nádrže odkud je čerpán do nerezových zásobníků, kde postupně sedimentuje a může být odkalován.

2. Mytí

Mytí ovoce se uskutečňuje v nerezovém zásobníku, kde je umyto ve vodní lázni s protiproudým vířením, které zajišťuje intenzivnější mytí . Nevyhovující ovoce je vytříděno. Odtud je ovoce vedeno dopravníkem do drtiče, přičemž je cestou oplachováno vodou tryskami .

5. Pasterizace

Z nerezových nádrží je mošt čerpán do výkonného průtokového pasterizátoru. Výhodou je přesná regulace teploty pomocí digitálních regulátorů a servo-ventilů řídících průtok a teplotu pasterizace.
Teplota pasterizace je zpravidla nastavena na teplotu 80 °C, čímž je zaručena šetrná konzervace moštu se zachováním důležitých látek a vitamínů a likvidace patogenů.

3. Drcení

Drcení probíhá přes nerezový drtič s výměnnými síty, které určují hrubost nadrcení.. Z drtiče padá drť do zásobníku pásového lisu.

6. Balení (bag in box)

Z pasterizátoru je mošt přiváděn do plničky obalů Bag in Box. Poté je mošt přirozeně zchlazen v perforovaných bedýnkách a uložen do skladu. Po zchlazení je předán zákazníkovi, který si jej vyzvedne ve smluvený čas.