Klobucký scuk
Nakupujte online farmářské produkty a vyzvedněte si je v areálu moštárny každé druhé úterý.
Nakupuje se na: www.scuk.cz/klobucky-scuk
Moštujeme pro veřejnost
Chcete si u nás udělat mošt ze svých vlastních jablíček? Není problém! Neváhejte a přijďte! Ze svého vlastního ovoce je mošt přece nejchutnější! A proč moštovat právě u nás? Protože my Vám udělame mošt z Vašich vlastních jablíček.
Ceník moštování 2024
Pro objednávky volejte: tel: +420 704 441 442
Volejte Po – Pá 8:30 – 17:00. Pokud nezvedáme telefon, ozveme se Vám během dne zpět.
Sáček Bag in Box 5l 90 Kč
Celková cena, která zahrnuje mytí, drcení, lisování, pasterování, balení a také likvidaci výlisků.
Minimální množství jablek 100 kg.
(pokud nebude množství minimálně 100 kg, t.j. 50 l, bude účtován příplatek 20% k ceně moštování)
Krabice 5l 20 Kč
K sáčkům doporučujeme dokoupit také kartonové krabice, které slouží ke správnému stáčení moštu a tím zamezení vniknutí vzduchu a zkažení šťávy. Je možné krabice použít opakovaně, není nutné je koupit ke každému sáčku.
V případě, že si přejete pouze vylisovat jablka: 4 Kč / Kg
hlaste předem, je nutné přivést větší barely 50l, 30l
pokud nebudete mít minimálně 100 kg – cena 6 Kč/kg, větší množství = cena dohodou,
Co musím vědět?
Nejprve je potřeba se telefonicky objednat. Pokud se nedovoláte, voláme nazpět. Poté přivezete ve smluvený čas svá jablka do moštárny. Lisujeme jen jablka.
Jablka se přivezou vždy po domluvě. Zpravidla je to mezi 8:00 a 10:00 dopoledne a nebo den předem mezi 16:00 a 18:00 odpoledne.
Vaše jablka budou následně zpracována. Mošt bude zpracován z Vašich jablek, proto je minimální množství 100 kg. Pokud není dohodnuto jinak, na moštování se nečeká.
Až bude hotovo, zákazníka telefonicky nebo formou sms upozorníme, že si může svůj mošt vyzvednout.
Na hotový mošt si doporučujeme přivést přepravky.
Jste z daleka a chcete mošt na počkání? Potřebujete individuální domluvu? Obraťte se na nás, pokud bude v našich silách, rádi Vám vyhovíme.
Mošty skladujte v suchu a temnu. Minimální trvanlivost je 6 měsíců.
Proces výroby
1. Příjem
Ovoce je přijímáno od zákazníků nejčastěji v bedýnkách nebo pytlích, které přesypou do našich nádob. Doporučujeme dovést čersté ovoce, jablka v pytlích totiž rychle hnijí. Prosíme jablka navykrajujte, ovoce totiž potom podléhá rychlé zkáze.
4. Lisování
Ze zásobníku lisu je drť vedena k lisu, který zajišťuje kontinuální provoz. Drť je lisována mezi válci a perforovaným pásem, ze kterého vytéká mošt do přečerpávací nádrže odkud je čerpán do nerezových zásobníků, kde postupně sedimentuje a může být odkalován.
2. Mytí
Mytí ovoce se uskutečňuje v nerezovém zásobníku, kde je umyto ve vodní lázni. Nevyhovující ovoce je vytříděno. Odtud je ovoce vedeno dopravníkem do drtiče, přičemž je cestou oplachováno vodou tryskami .
5. Pasterizace
Z nerezových nádrží je mošt čerpán do výkonného průtokového pasterizátoru. Výhodou je přesná regulace teploty pomocí digitálních regulátorů a servo-ventilů řídících průtok a teplotu pasterizace.
Teplota pasterizace je zpravidla nastavena na teplotu 80 °C, čímž je zaručena šetrná konzervace moštu se zachováním důležitých látek a vitamínů a likvidace patogenů.
3. Drcení
Drcení probíhá přes nerezový drtič s výměnnými síty, které určují hrubost nadrcení.. Z drtiče padá drť do zásobníku pásového lisu.
6. Balení (bag in box)
Z pasterizátoru je mošt přiváděn do plničky obalů Bag in Box. Poté je mošt přirozeně zchlazen v perforovaných bedýnkách a uložen do skladu. Po zchlazení je předán zákazníkovi, který si jej vyzvedne ve smluvený čas.